Counter-Strike: Global Offensive – Nu gratis!

Counter-Strike har funnits sedan 1999 och har gjort succé i spelvärlden. Det är idag ett av de mest populära first person shooter spelen som finns och den senaste versionen heter Counter-Strike: Global Offensive. Spelet går ut på att ett lag av fem terrorister och ett lag av fem anti-terrorister kämpar mot varandra om kontroll över olika banor.

Turneringar i Counter-Strike

Terroristerna vinner genom att plantera en bomb som sedan ska sprängas eller genom att eliminera hela laget av anti-terrorister. Ska anti-terroristerna vinna så måste de antingen eliminera hela laget av terrorister eller desarmera bomben efter att den har blivit planterad. Det har länge funnits en scen för turneringar i Counter-Strike än om den länge har varit väldigt liten. Idag ser det väldigt annorlunda ut, en stor turnering kan idag sälja ut en stor arena och samtidigt som miljoner människor ser matchen hemifrån genom datorn.

Teamwork och strategier

För att ha några som helst framgångar i Counter-Strike så krävs det ett samspelt lag. Proffslagen spenderar otaliga timmar på att slipa på strategier och timing inom laget. Beroende på om du spelar som terrorist eller anti-terrorist så har ofta spelare bestämda roller i laget. Vissa har roller som ska underlätta för resten av laget medan andra alltid ligger fram i spetsen och leder laget framåt. Counter-Strike kräver alltså att laget kan kommunicera snabbt med varandra för att hela tiden hålla alla i laget informerade om till exempel var fiender befinner sig eller om hur många på motståndarlaget som är kvar. En match varar allt från 30 minuter till över 1 timme. Man spelar i rundor på 1 minut och 50 sekunder, som sedan förlängs med ytterligare 40 sekunder om bomben planteras. Den som först vinner 16 rundor vinner matchen.

Counter-Strike: Global Offensive är nu gratis att spela

Counter-Strike, precis som många andra spel har alltid kostat en slant. Priset har legat på ungefär 100-150 kr. Idag är många spel helt och hållet gratis att spela, några exempel är Fortnite och League of Legends som också är väldigt stora spel, nu har det ändrats. Den 7 December 2018 så valde man att göra Counter-Strike gratis för alla. Vem som helst kan nu öppna ett Steam-konto och spela. Man la även till ett så kallat Battle royale-läge. Det innebär kort sagt att spelare blir avsläppta på en ö, ensam eller med max 2 kamrat och ska sedan försöka bli de sista att överleva, detta har varit otroligt populärt de senaste åren och detta är ett försök att haka på den trenden. Men alla är inte nöjda med dessa nyheter, vissa menar att det faktumet att spelet är gratis kommer leda till fler fuskare i spelet eftersom en avstängning på grund av fusk inte längre betyder något när man nu enkelt kan göra en ny användare helt kostnadsfritt.

Comments Off on Counter-Strike: Global Offensive – Nu gratis!

Filed under Spel, Tips

Comments are closed.