Cykel som träningsmetod

Cykel är ett fantastiskt fordon, om man nu kan kalla cykel för ett fordon? Man kan ha den som träningsmetod men också som fortskaffningsmedel för att ta sig exempelvis till och från sitt arbete. Den har med andra ord många användningsområden och som om inte det vore nog så är den billig att äga till skillnad från en bil och ett toppenbra miljöalternativ för den medvetne. 

Ett första steg om du vill satsa på cyklingen är att införskaffa en bra cykel och dessa hittar du hos bland annat Cykelkraft som säljer cyklar online. Användningsområden för cykeln är många, kanske vill ha bara ha den som ett alternativ till andra fortskaffningsmedel. Eller så vill du kanske ägna mer av din fritid åt cykling eller använda den för regelbunden träning eller som daglig transport till och från jobbet. Oavsett finns det en cykel som passar just dina behov. Låt dina behov och din plånbok bestämma.

Skonsamt för kroppen

Att cykla är skonsamt för kroppen, även om det kan kännas påfrestande så blir inte leder och annat lika ansträngda som exempelvis vid löpning. Att bygga upp sin kondition med hjälp av cykel är utmärkt. Är du nybörjare så gäller det att ta det lugnt första turerna man ger sig ut och tränar. Tidningen Bicycling ger bra tips på vad man bör tänka på som nybörjare och hur man kan cykelträna. Cykeln ger dig också en möjlighet att styra motståndet, som du inte har om du springer eller går. Välj en cykel med växlar och anpassa motståndet vartefter din kondition förändras, eller varför inte köpa en elcykel som gör att du orkar cykla längre sträckor eller kortare sträckor med lätthet. Ett roligt alternativ om du satsar på att ha cykeln som daglig transport är lådcykeln. Den finns både med och utan eldrift och möjliggör att du kan transportera barn eller packning smidigt i en stor låda fram på cykeln.

Kanske vill du satsa på ett cykellopp

Allt eftersom du börjar få kläm på detta med cykling så kan du successivt öka dina rundor. Det ska vara roligt med träning och genom att hela tiden sätta nya delmål med sin träning så får man glädjas varje gång man uppnått ett delmål. Skulle du bli riktigt biten av cyklingen så finns många lopp att ställa upp i. Allt från extrema lopp med flera dygns cykling på raken till mer rimlig utmaning såsom Vätternrundan eller varför inte mer modesta lopp som passar nybörjarna. Cykeln är med andra ord ett flexibelt alternativ, oavsett om du vill träna eller transportera dig.

Comments Off on Cykel som träningsmetod

Filed under Tips, Träning

Comments are closed.