Fotbollens lockelse

Soccer

Fotboll är världens största sport och har bara i Sverige ca 1 miljon utövande medlemmar. Är Sverige med i mästerskap stannar bokstavligt Sverige under match och människor samlas tillsammans för att följa landslagets framgång (och motgång) på TV, i biosalonger eller på plats.

Lockelsen – Enkelt och stort

Vad som ligger bakom att dess popularitet vuxit fram så starkt är svårt att säga men att fotbollen behåller sin första plats har minst två tydliga orsaker.

För det första är det enkelheten att utöva sporten. En boll är det enda som behövs för att spela. Barn och ungdomar spelar fotboll på asfalt, grus, gräs och sand. Underlaget eller platsen är inte noga och inte heller om man har stora fotbollsmål eller två skor som stolpar.

För det andra skapar en stor och populär sport automatiskt större intresse vilket i sin tur gör den blir ännu större. Det är den sport som får mest tid i media och superstjärnor som Zlatan och Ronaldo exponeras som stora idoler både på och utanför planen.  Barn och ungdomar har idoler att se upp till och strävar efter att bli lika duktiga som. Detta i större utsträckning än i många andra sporter.

Lockelsen i spelet

Med tanke på att fotboll är den sport som lockar flest utövare och följare är det också förståeligt att det är fotboll som de flesta som spelar om pengar lockas att lägga sina insatser på. Detta för att bevisa sin kunskap om de lag man spelar på, ha chansen att vinna pengar och för att höja spänningen när man ser på matchen. Idag finns det hundratals olika odds och spelmöjligheter att välja mellan. Allt från fasta enskilda odds på att ett lag ska vinna en match till poolspel, som exempelvis stryktipset, där vinsten beror på hur mycket som omsatts på spelet.

Comments Off on Fotbollens lockelse

Filed under Fotboll