Inför Allsvenskans andra omgång

Äntligen har fotbollssäsongen dragit igång även här i Sverige. Årets Allsvenska ser ut att bli den jämnaste på många år där flera av lagen vill lägga sig i titeldiskussionerna. Idag ska vi titta lite närmare på den andra omgången. Häng med!

Sirius chockade fotbollssverige när man slog Djurgården på bortaplan med 2-0. Djurgården som har gjort en rad tunga nyförvärv troddes på förhand bli övermäktiga för nykomlingen Sirius men när matchen startade blev matchbilden helt annan. Sirius ska nu möta IFK Göteborg och med tanke på Uppsalalagets tidigare match får Göteborg se upp så man inte går samma öde som Djurgården till mötes.

Just Djurgården får åka till Hisingen i Göteborg och möta BK Häcken på Rambergsvallen. Häcken som likt Djurgården gjort en rad starka värvningar inför säsongen spelade 0-0 mot AIK i första matchen och jagar alltså säsongens första mål. Det kommer nog bli en spännande match mellan två lag som jagar första segern.

Fjolårets vinnare Malmö FF åker till Medelpad för att möta GIF Sundsvall på Norrporten Arena. Malmö spelade oavgjort mot IFK Göteborg i första omgången men imponerade inte så det blir upp till bevis mot medelpadingarna. Sundsvall avfärdade nykomlingen AFC Eskilstuna tämligen enkelt i första matchen och det blir intressant att se hur de lyckas mot ett etablerat topplag.

Östersund som var förra årets stora överraskning möter IFK Norrköping hemma på Jämtkraft Arena. Jämtlänningarna förlorade oväntat mot nykomlingen Halmstad BK i premiären och kommer nog till spel med stor revanschlusta. Frågan är om Norrköping låter sig skrämmas eller om de blir för svåra för hemmalaget. Peking vann premiären mot Hammarby med 2-1 och såg starka ut.

 

Comments Off on Inför Allsvenskans andra omgång

Filed under Fotboll

Comments are closed.