NHL-slutspelet tätnar

NHL-slutspelet rullar vidare och det kommer allt närmare att vi får veta vilka två lag som kommer att drabba samman om den åtråvärda Stanley Cup-bucklan. Vi är i slutskedet av kvartsfinalsrundan och vi har snart bara fyra lag kvar i kampen om segern i världens bästa hockeyliga.

Det är fyra täta kvartsfinalsserier vi får uppleva den här säsongen. Än så länge är det bara Nashville Predators som lyckats slå ut sina motståndare. Matchserien mot St Louis Blues slutade 4-2 i matcher och det blir spännande att se hur det går i fortsättningen för Nashville med svenska duon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson i spetsen .

Anaheim Ducks mot Edmonton Oilers är en riktigt tät matchserie där det just nu står 3-3 i matcher. Vilket av dessa två lag som kommer gå vidare är svårt att sia om med Edmonton kan ha en fördel av att de körde över Anaheim med 7-1 i senaste matchen.

New York Rangers med svenske supermålvakten i laget ligger för tillfället under med 3-2 i matcher mot Ottawa Senators. I Senators har mycket handlat om Erik Karlsson. Förutom att han lett sitt lag till flera segrar och spelat otroligt bra har han samtidigt varit skadad. Något som gör hans prestationer än mer imponerande. Huruvida han kan leda Ottawa till en semifinalplats återstår att se. Henrik Lundqvist har nog ett och annat att säga till om först.

Den fjärde kvartsfinalserien spelas mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals. Här leder Penguins med 3-2 i matcher och det vill till att Capitals storstjärnor Ovechkin och Bäckström levererar om de inte ska skickas på en tidig sommarledighet.

Som ni märker är det många spännande och täta matcher kvar att se fram emot och man blir nästan själv sugen att ta sin hockeyklubba och ge sig ut på isen. Den svenska hockeysäsongen kan inte komma snabbt nog.

 

Comments Off on NHL-slutspelet tätnar

Filed under Ishockey

Comments are closed.