Poker – skicklighetsspelet

Det finns många olika spelsorter på nätet: skjutspel, casinospel, sökochfinnspel och såklart, många fler. Men om man vill bli utmanad och lära sig läsa människor ska man spela poker. 

Poker har otroligt lite med tur att göra. det kanske man inte tror. Om man får en bra en hand eller inte beror ju helt och hållet på vilka kort som slumpmässigt delas ut till dig. Men i poker handlar det inte alltid om vem som har bäst hand. Utan vem som spelar sin hand bäst.

Man kan vinna hela potten med dåliga kort om är tillräckligt skicklig att lura medspelarna. att lära sig att bluffa är lite av en konst. Det har skrivits tonvis med böcker som försöker lära ut hur man spelar poker. Till exempel kan man prova att läsa David Sklanskys ”Pokerteori”. Här får man lära sig grunderna och hur man ska hantera korten.

Ett annat alternativ, som pokerspelare hellre skulle yrka på, är att bli medlem på en pokervideo-sida och se hur proffsen spelar. Eller så börjar man se på World Series of Poker och följer med kommentatorerna i deras resonemang och försöker läsa hur spelarna tänker och varför de gör som de gör. Deras hemsida går också igenom hur de vanligaste pokerspelen fungerar.

Men det absolut bästa man kan göra är att kasta sig in i leken och lära sig genom att spela. Börja gärna spela poker online innan du tar dig an riktiga pokerbord. Proffsspelare kan läsa nybörjare som en öppen bok och risken finns att du tappar lusten när du aldrig få chansen att vinna. Online är det svårare att läsa människor och man får helt enkelt försöka lista ut hur bra hand man har genom hur medspelarna satsar och hur aggressivt de spelar.

Comments Off on Poker – skicklighetsspelet

Filed under Spel

Comments are closed.