Pricka in rätt rad!

Stryktipssystem

Många är vi som försökt, några har lyckats – de allra flesta kommer någon gång nära, men lyckas ändå aldrig nå hela vägen fram och pricka in den exakt rätta raden på Stryktipset. Ska det verkligen vara så svårt att det i snitt varje vecka bara är en handfull personer som lyckas med bedriften att pricka in alla de tretton matcherna? Svaret är helt enkelt: Ja det är så svårt. Här försöker vi dock undersöka om det finns något sätt att närma sig de där magiska 13.

Studera

Det första tipset är att studera dig fram till den troliga utgången i alla 13 matcherna. Detta gör du helt enkelt, till exempel att studera följande faktorer:

  • Odds – oddsen på matcherna är satta av en anledning. Den bookmaker som från första början satt oddset har vägt samman samma faktorer som du kommer göra – och har dessutom en hel del insiderinformation. Här är den första och enklaste biten.
  • Experternas råd – jämför experternas föreslagna rader och dra slutsatser i deras likheter och olikheter.
  • Form och resultat – titta på lagens resultat emot varandra, hur de senaste matcherna sett ut och hur man spelat hemma respektive borta.
  • Vilket lag mönstras – saknas någon stjärnspelare?
  • Skrällfaktor – är det en David vs Goliat-match? Brukar topplaget svikta mot sämre lag, eller brukar det sämre laget överprestera och skrälla mot storlag?
  • Över/understreckade – ser du att något av lagen har fått nästan alla eller nästan inga av streckningarna? Då kan en streckning på det lag som ingen tror på, via en skräll leda dig till en storvinst.

Välja rätt system

Att välja hur matcherna ska streckas är sedan nästa sak att ta tag i. Det finns tre olika typer av system (M), (R) och (U). På dessa finns flera varianter med olika antal rader – vilket innebär olika kostnad och olika stora vinstchanser. För att välja system så tänker du igenom följande faktorer:

  • Enligt den tidigare analysen, hur många hel- respektive halvgarderingar tror jag att det behövs för att ha en chans att pricka in matcherna? Är du självsäker och bara tycker dig behöva ett fåtal, då är ett M-system att föredra. Behöver du väldigt många så är någon variant av R- eller U-system att föredra – om du inte vill spendera hela lönen på ditt system.
  • Välj som sagt utifrån hur mycket din spelbudget tillåter.
  • Analysera hur stor vinstchansen blir med de olika varianterna av system.

För en mer heltäckande guide om hur du ska knäcka Stryktipsets gåta så föreslår vi att ni besöker Svenskaspelare, där man har satt ihop en guide enbart just med ändamålet att ge dig förutsättning för att bli en av de få som lyckas vinna den åtråvärda ”13-tröjan” och den medföljande stora penningvinsten. Där kan du också läsa mer om vad de olika systemens beteckningar betyder.

Comments Off on Pricka in rätt rad!

Filed under Tips