Somriga aktiviteter

Strand

Med sommaren i antågande så får man lov att börja städa undan den tjocka dunjackan från Fjällräven, istället för kängorna så åker de låga converseskorna fram ur den djupaste garderoben. Äntligen slipper man också den obehagliga, klaustrofobiska biltvätten som bensinmackarna tillstår med Vattenslangen, avfettningen och svampen kan nu äntligen skötas manuellt. Dessutom så börjar det bli dags att damma av flip flopsen eftersom det snart är läge för en dag på stranden!

Favoritaktiviteter på stranden

Det finns en handfull aktiviteter som kan betraktas som alla tiders strandaktiviteter. Här får du som levt norr om polcirkeln veta lite matnyttigt om dessa!

  • Boccia / Boule – Är en aktivitet som går till som så att en liten boll, kallad lillen, av en spelare slängs iväg först. Därefter har var och en av spelarna en eller ett par större klot till förfogande. Målet med spelet är att komma så nära den lilla bollen som möjligt.  Den med klotet som är ligger närmast när alla spelare slängt sina klot, den får poängen. Har man två klot och har de två närmaste så får man två poäng. Sen håller man på så tills man uppnått det bestämda poängantal som gäller för seger. Perfekt för stranden!
  • Beachvolleyboll – Så otroligt enkelt – och roligt. Du behöver bara en Volleyboll och helst ett nät samt en motspelare. Upp med bollen i luften och sedan är det bara att hålla den där. Vanligtvis så räknar man inte ens poängen eftersom i det här fallet så behövs bara själva aktiviteten för att underhålla
  • Strandpingis – I princip lika enkelt som Beachvolleboll. Du behöver bara rack, boll och.. nej du behöver inte ens en motspelare, du kan själv stå och trixa med bollen. Men det är ju helt klart roligare att stå och bolla till varandra än att stå själv. Ju säkrare ni blir, desto större avstånd till varandra klarar ni av.

Comments Off on Somriga aktiviteter

Filed under Sommaraktiviteter

Comments are closed.