Spela rätt

Tips och spel är en av de vanligaste hobbyerna och ger miljontals svenskar en trevlig avkoppling då och då – ofta tillsammans med vänner. När man spelar och tipsar på rätt sätt så är det också en riktig stimulerande syssla som kan ge så väl spänning som glädje och göra det möjligt att slappna av och fokusera tankarna på något annat än det man gör under arbetsveckan eller i andra krävande sammanhang.

Men givetvis finns det de som spelar för mycket och i slutänden får mer eller mindre stora problem på grund av sitt spelande och tippande. Därför gäller det att alltid följa sunt förnuft när man spelar och tippar. Dit hör givetvis att aldrig spela för mer än man har råd att förlora och att aldrig försöka vinna tillbaka pengar om man har åkt på en redan kännbar förlust. Då hamnar man lätt i en nedåtgående spiral där ens ekonomiska press och bekymmer blir allt svårare. Om man istället accepterar den kanske oväntade och kännbara förlusten direkt har man chans att minimera skadan genom att inte förvärra den utan istället lösa det på ett konstruktivt sätt.

Likaså är det viktigt att man aldrig låter spelandet komma i vägen för andra viktiga saker i livet. Prioriterar man bort familj, vänner eller jobb spelar man nästan garanterat för mycket. Spelandet och tippandet ska ju vara en extra krydda i tillvaron som ger avkoppling och förnyad energi – inte något som tar energi och som skapar stress och oro. För många hjälper det om man redan på förhand sätter upp ett absolut maxtak för hur mycket man kan spela för och hur länge på en daglig eller veckovis basis. Då kan det vara lättare att inte falla in i tänkandet ”bara lite till” utan man har en gräns som man enkelt kan acceptera.

Comments Off on Spela rätt

Filed under Tips