Utrustning för hockeyspelare

Som hockeyspelare är det ingen hemlighet att du behöver mycket utrustning eftersom det är viktigt att du skyddar dig själv då sporten kan bli ganska tuff. Det finns också en del regler kring utrustningen som du måste följa oavsett om det gäller träning, uppvärmning eller match.

Du behöver till exempel alltid bära en SIF-godkänd hjälm samt ett godkänt halsskydd. Om du är målvakt måste du ha ansiktsmask också, det är lite annorlunda regler som gäller för målvakter. Det finns även en speciell tandskyddsregel utfärdad av Svenska Ishockeyförbundet som innebär att alla spelare som är födda från år 1984 och framåt måste bära tandskydd samt visir.

Köp bra utrustning på nätet

När du ska köpa hockeyutrustning är det viktigt att den har hög kvalitet och du hittar det mesta här. Du behöver bland annat ett par bra skridskor som passar dig som handen i handsken. Det är också viktigt att du har en bra hockeyklubba för att kunna prestera ditt bästa i rinken. Ett bra underställ är nödvändigt för att du inte ska bli kall när svetten kyls ned, då ett underställ leder bort fukten på ett bra sätt. Det är viktigt att du inte glömmer någon utrustning.

Skyddsutrustning för hockeyspelare

Skyddsutrustningen är mycket viktig för att du ska undvika skador när du spelar hockey. Det kan gå ganska vilt till på planen och därför behöver du bland annat suspensoar, skulderskydd, benskydd och armbågsskydd för att inte skada dig. Som vi nämnde ovan är det även krav på hjälm och halsskydd, samt tandskydd som måste vara tillverkat av tandklinik eller tandläkare. Du måste också bära visir för att undvika skador på ansiktet. Låt inte all utrustning avskräcka dig, hockey är både en bra träningsform och ett roligt fritidsintresse. I Sverige finns det många hockeyklubbar tillgängliga oavsett var i landet du bor.

Comments Off on Utrustning för hockeyspelare

Filed under Tips

Comments are closed.