Vinterträning

Winter training

Under vintermånaderna är det många som stoppar undan sina träningskläder och  gosar ner sig i soffan. Trotts att vi blir tröttare på vintern och det kan kännas svårt att ta sig för att träna, när det blir mörkare ute, så finns det massor av träningsaktiviteter även då. 

Utomhus

Utomhusträning kan göras i flera olika former och du kan så klart göra många av de aktiviteter du gör på sommaren, även under vintern. I första hand handlar det om att klä sig rätt. Lager på lager och ändamålsenligt är regel nummer ett. Löpningen till exempel, kräver endast lite mer kläder och skor för väglaget.

Under vintern kan du också träna genom att skida dig fram på längden eller utför, beroende på att det finns snö, backar och spår att tillgå. Att åka skridskor hör ju också vintern till och det finns fina hallar runt landet, där det finns friåkning för allmänheten. Har du bra naturisar kan det också vara ett alternativ, men kom ihåg isdubbar, så du kan ta dig upp om isen visade sig vara svag någonstans.

Inomhus

Under vintermånaderna kan du också välja att träna inomhus. Det kanske lockar med att träna på gym, zumba, yoga eller någon annan form av gruppträning eller individuellt. Oavsett val av träningsform, så begränsar inte vintern dina val alls, då inomhus träningen inte är beroende av väder och vind.

Comments Off on Vinterträning

Filed under Träning

Comments are closed.